Video: muusika kõlas 12 kilomeetri kõrgusel

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Muusikapäeva puhul tõusid torupillimängija Sandra Sillamaa ja tenor Oliver Kuusik täna kell 6.45 õhku Amsterdami lennanud Estonian Airi lennukiga ja andsid õhus kontserdi.

Otse lennuki pardal (lennukõrgus ligi 12 000 meetrit) kõlas kontsert «Õhus on muusikat».

Sandra Sillamaa on publikut oma torupillimänguga rõõmustanud nüüdseks aastaid. Ta on tuntud nii suurepärase sooloesinejana kui ka ansamblistina, näiteks selliste kollektiivide ridades nagu Paabel ja Ro:Toro ning hetkel ansamblis Trad. Attack!. Tema mängustiili iseloomustab oskus ühendada klassikaline stiil ja uus esteetika. Oma muusikuoskusi on ta lihvinud näiteks Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemias, Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias ja Rootsi Kuninglikus Muusikaakadeemias.

Oliver Kuusik (tenor) on 2008. aastast Rahvusooper Estonia armastatud solist, keda hinnatakse nii kammer- kui oratooriumisolistina. Teda iseloomustab mitmekülgne repertuaar. Nii on ta laulnud näiteks Fausti Gounod' «Faustis», Augustit Kõrvitsa «Liblikas», Don Ramirot Rossini «Tuhkatriinus», Waltherit Wagneri «Tannhäuser» jne.

Muusikapäeva kava vaata http://muusikapaev.ee/muusikapaevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles