Eesti noored filmitegijad olid edukad Jaroslavlis

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Jaroslavlis lõppenud rahvusvahelisel harrastusfilmide festivalil «Tuhandeaastases Jaroslavlis» võitsid Eesti noored filmitegijad üheksa auhinda, suur edu saatis Eesti noori filmitegijaid, kes võitsid 9 auhinda.

Festivalil osalenud 102 filmist tunnistati parimaks Andrew Bondi (Balti Filmi- ja Meediakool) mängufilm «Haaratus», film sai ka I järgu diplomi ja auhinna parima režii eest ning filmile kuulus ka publiku eelistuspreemia, teatas Eesti Filmiamatööride Liit, vahendas ERR Uudised.

I järgu diplom ja auhind parima operaatoritöö eest anti Martti Helde (Balti Filmi- ja Meediakool) mängufilmile «Thibaut», II järgu diplom ja auhind parima operaatoritöö eest kuulus Tallinna Kanutiaia Noortemaja videostuudio autori Jana Dolgitskaja mängufilmile «Apelsinilõigud».

Animafilmide žanris anti välja kaks I järgu diplomit ja auhinda parima animafilmi eest, need said Katri Haave (Eesti Kunstiakadeemia) film «Valel poolel» ja Narva Laste Loomemaja stuudio «Rovesnik» autori Fjodor Sychevski «Santehnik Potapovist».

I järgu diplomi ja auhinna parima lühifilmi eest sai Veronika Pisareva (stuudio «Meksvideo») üheminutiline mängufilm «SMS», samas lühifilmide grupis sai II järgu diplomi ja auhinna Narva Laste Loomemaja stuudio «Rovesnik» autori Dmitri Menšikovi üheminutiline animafilm «Soovide sammas».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles