Õhus on muusikat: Sandra Sillamaa ja Oliver Kuusik esinesid lennukis

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Muusikapäev sai hoogsa alguse juba varavalges. Üks esimesi hommikusi kontserte toimus aga tõeliselt erilises paigas – Estonian Air’i lennukis ca 11 kilomeetri kõrgusel õhus! Kontserti said nautida nii Tallinn-Amsterdami suunal reisinud kui ka Amsterdam-Tallinna liinil kodumaa poole sõitjad.

Õhukontserdi andsid RO Estonia tenor Oliver Kuusik ja torupillimängija Sandra Sillamaa, kes esitasid omal valikul hommikusi meeleolukaid teoseid. Oliver Kuusiku esituses kõlas Luigi Denza laul «Funiculi, Funicula» ning reisijate rõõmuks olid ka lennuki teadaanded rahvusvahelise muusikapäeva puhul veidi teistsuguses vormis – nimelt esitati lennuki teadaandeid lauldes! Sandra Sillamaa esitas valiku rahvuusikat torupillil.

Oliver Kuusik on väga mitmekülgse ja laia esinemiskogemusega tuntud Eesti tenor, kes on muu hulgas nii 2011. kui ka 2015. aastal pälvinud SEB publikupreemia. Lisaks sellele on ta saanud veel mitmeid rahvusvahelisi auhindu, sealhulgas ka V Klaudia Taevi nimelise rahvusvahelise ooperilauljate konkursi eripreemia. Kuusiku repertuaari kuuluvad tuntumatest rollidest näiteks Fausti Gounod’ «Faustis», Walther Wagneri «Tannhäuseris» ning Don Ramiro Rossini «Tuhkatriinus». Oma varasemaid kõige ekstreemsemad kontserdielamusi meenutades leiab laulja minevikust nii mõnegi ereda mälestuse.

«Oma karjääri jooksul olen esinenud nii tiibklaveri seest kui ka lõõtsaga trollist. Alles hiljuti laulsin näiteks tuletõrjedepoos - liugtorult laskudes! Mulle meeldib vahest sedalaadi veidrustega kaasa minna - see on omamoodi väljakutse. Samas olen ma veendumusel, et mingi äge koht ei kaalu kunagi üles esituse kvaliteeti, vaid lisab oskuslikul teostusel pigem asjale vürtsi,» sõnab Oliver Kuusik.

Sandra Sillamaa on publikut oma torupillimänguga rõõmustanud nüüdseks aastaid ning on tuntud nii suurepärase sooloesinejana kui ka ansamblistina. Hetkel on Sandra tegev põhiliselt ansamblis Trad. Attack! ning põnevaid kontserdikohti on tal enda sõnul ette tulnud mitmeid. «Kontsertpaikadena on ette tulnud väga erinevaid ja ka veidramaid kohti, näiteks keset Odessat pargis ja Minskis põllu peal, kuid nii ekstreemset kohta, kui lennuk, ei ole veel ette tulnud,» muigab Sillamaa ja lisab, et Muusikapäev saab olema ka tema jaoks igas mõttes täis muusikat, kuna vahetult peale lennukiga maandumist kiirustab ta edasi Tartusse, kus õhtul toimub Trad.Attacki uue albumi esitluskontsert.

Vaata galeriid ja saa osa ainulaadsest õhukontserdist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles