Disney toob kinolinale Baba-Jaga ja Surematu Kaštšei

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Vasnetsovi maal «Baba-Jagaa».
Viktor Vasnetsovi maal «Baba-Jagaa». Foto: Wikipedia

Walt Disney kompanii hakkab tegema vene muinasjuttudel põhinevat filmi, kus tegutsevad nii Baba-Jaga kui ka Surematu Kaštšei.

Esmakordselt on Hollywoodi filmikompanii asunud tegema vene filmi, teatab PBK daily.

Filmi tegemisse on kaasatud ka tuntud Vene režissööri Nikita Mihalkovi stuudio «TriTe». Disney kompanii lubab nõukogude filmide traditsioonist inspireeritud linateost koos suurejooneliste lahingustseenidega, eriefektidega ja naljadega, mida mõistavad tänapäeva vaatajad.

Filmivõtted algasid kahe nädala eest Valgevene pealinna Minski lähistel.
Oktoobris jätkuvad võtted Moskvas Mosfilmi paviljonis ning võteteks on ette nähtud 45 päeva.

Filmi eelarvet hoitakse saladuses, kuid ekspertide arvates läheb see maksma viis kuni seitse miljonit.

Samuti ei nõustunud filmikompanii paljastama filmisüžeed, kuid kinnitas, et seal ei ole ainult arvutigraafika abil valmistatud tegelasi, nagu oli «Sõrmuste isandas».

Filmi peategelased on Ivan ja Katja, kes metsa eksinuna satuvad silmitsi erinevate ohtudega. Filmitegelaste seas on nii Surematu Kaštšei, Baba-Jaga, aga ka näkineiud.

Enne filmi linastumist on kavas müügile paisata ka samateemaline arvutimäng ja reklaamtooted. Film «Meistrite raamat» peaks esilinastuma järgmise aasta novembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles