Vene kultuurikeskuses tuleb muusikaline integratsioonisündmus

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lounge Deja Vu 9 aastat pidusid.
Tanja Mihhailova
Lounge Deja Vu 9 aastat pidusid. Tanja Mihhailova Foto: Lounge Deja Vu

16. oktoobril kell 19 algab Vene kultuurikeskuses projektipäev «Muusikasillad», mille raames toimuvad töötoad ja suurejooneline galakontsert. Projekti eesmärgiks on lõimida eesti- ja venekeelset elanikkonda kauni muusika ning imelise koosloomise abil.

Galakontserdil esinevad lisaks säravale ja armastatud Tanja Mihhailovale andekad noored sopranid Maria Listra ja Maria Veretenina, TTÜ Vilistlaste Naiskoor (dir Andres Heinapuu), segakoor Ukraina (dir Stanislav Šeljahovski), segakoor Russ, kammerkoor Eleegia ja lastekoor Allegro (dir Svetlana Zaugarova) ning Tallinna üldhariduskoolide koorid - Kesklinna vene gümnaasiumi noortekoor (dir Natalja Junkur), Tõnismäe reaalkooli neidudekoor (dir Inna Rüü), Tallinna Ühisgümnaasiumi segakoor (dir Aade Erits), Õismäe gümnaasiumi segakoor (dir Koidu Ilmjärv), Mustamäe reaalgümnaasiumi ja Õismäe vene lütseumi projektikoor (dir Ljudmila Sjomina) ning Laagna gümnaasiumi tütarlastekoor ja ansambel (dir Pirika Sööt ja Lii Leitmaa). Kontsertmeistriks on tunnustatud pianist Piia Paemurru.

Festival «Muusikasillad»on toredaks jätkuks PLMFi väga huvitavale mitmeaastasele järjepidevale tööle aitamaks lõimida eesti- ja venekeelset elanikkonda kauni muusika ning imelise koosloomise abil. Seekordse nagu ka eelmise väga õnnestunud projekti «Muusikasillad» eesmärgiks on igati aidata kaasa erinevate rahvuste lõimumisele läbi koorimuusika. 2014. aasta novembris korraldas PLMF meeldejäävaid projektipäevi Sillamäel, Narvas ning Tallinnas (aktiivseteks osalejateks ligi 400 õpilast, 100 kooriliiget ja projekti kontserte külastas ligi 1000 pealtvaatajat).

Tänavune projektipäev 16. oktoobril Vene Kultuurikeskuses saab alguse kell 16.00 huvitavate töötubadega, kus projektis osalevale põhisihtrühmale, kuhu kuulub 150 õpilast, jagavad vajalikke teadmisi koorilauljate hääletehnikast ooperilauljad Pille Lill ja Maria Listra, laulupidude kultuurist koorijuhid Andres Heinapuu ja Tiina Selke, muusika-aastast ja PLMFi tegevustest PLMFi projektijuht Viktoria Jagomägi ja PLMFi tegevjuht Leelo Lehtla. Õhtusel galakontserdil esitavad õpilased ja koorilauljad koos publikuga, kes saab kavalehtedel laulu sõnad, ühiskooris koorilaulu «Ta lendab mesipuu poole» (P. Sarapik). Ootame Vene Kultuurikeskusesse 800-900 pealtvaatajat nautima suurejoonelist õhtut.

Projekti headeks koostööpartneriteks on Tallinna haridusamet, kultuuriministeerium, Eesti Kooriühing ja Eesti Muusikaõpetajate Liit, Vene Haridus- ja Heategevusühingute Liit, Tallinna Vene Kultuurikeskus jt.

Projekti toetab kultuuriministeerium ning elluviimist koordineerib Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutus «Meie inimesed».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles