Polygonteater toob välja kakskeelse etenduse

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Polygonteater toob välja kakskeelse etenduse.
Polygonteater toob välja kakskeelse etenduse. Foto: Toomas Huik

Tamur Tohveri lavastus kakskeelse trupiga «Lahkumised/Rasstavanija» uurib lahkumise põhjusi eesti ja vene kogukonnas ning üritab mõista kosmopoliitsusest tekkivaid probleeme.

Samal ajal kui president kutsub talente koju, tahab Tamur Tohver ja Polygonteater öelda neile, kes veel kodus on, et äraminemine ei aita kellelgi ennast leida, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Lahkumise põhjuseid otsiv lavalugu pillub elutõdesid eeskujulikumalt kui unarusse jäetud integratsioonipropaganda, sest sõnumid saadetakse siin teele eesti, vene ja tantsu keeles.

Koreograaf ja tantsija Dmitri Hartšenko sõnul käib sellest lavastusest läbi teema, et eri rahvustest tegelastel on tegelikult samad probleemid.

Lavastaja Tohver nentis, et lavastus ei pälvi arvatavasti suurt kiitust - kellele on seal liiga vähe kunsti, kellele jääb puudu poliitikast ja kellele selgetest vastustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles