Shanghai ootab Eesti filmitootjaid

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriministeeriumi kantsler Paavo Nõgene kohtus 19. oktoobril Eesti peakonsulaadis Shanghais, Shanghai Rahvusvahelise Filmi- Televisioonifestivali peadirektor Fu Wenxia'ga.
Kultuuriministeeriumi kantsler Paavo Nõgene kohtus 19. oktoobril Eesti peakonsulaadis Shanghais, Shanghai Rahvusvahelise Filmi- Televisioonifestivali peadirektor Fu Wenxia'ga. Foto: Kultuuriministeerium

13.-21. oktoobrini viibisid kultuuriministeeriumi kantsler Paavo Nõgene ja kunstide asekantsler Hillar Sein visiidil Hiinas, kus kohtuti oluliste Hiina kultuuriinstitutsioonidega ning sõlmiti märgilise tähtsusega kultuurikoostöö kokkuleppeid nii muusika-, kunsti- kui filmivaldkonnas.

Kohtumisel Shanghai Rahvusvahelise Filmifestivali peadirektor Fu Wenxia’ga lepiti kokku koostöö alustamises Pimedate Ööde Fimifestivaliga. Eesti Filmi Instituut edastab Shanghai Rahvusvahelisele Filmifestivalile filmide ettepaneku, millega luua Shanghai filmifestivalile Eesti fookusprogramm.

Shanghai linnavalitsuses toimunud kohtumisel Shanghai Municipal Administration of Culture, Radio, Film ja TV abilinnapea Bei Zhaojianiga, kiitis abilinnapea ettepanekut pühendada järgmisel aastal Eesti ja Hiina diplomaatiliste suhete 25. aastapäeva tähistamiseks Shanghai Rahvusvahelisel Filmifestivalil Eesti filmile fookusprogramm ning lubas teha omalt poolt vajalikud toetussammud selle realiseerimiseks.

 Kohtumisel avaldati soovi teha koostööd Eesti filmitootjatega ning tutvuda Eestiga, kui võimaliku filmide tootmise maaga. Eesti Filmi Instituudi kutsel ning Shanghai abilinnapea eestvedamisel saabub Eestisse Shanghai filmitootjate delegatsioon ning Eesti filmitootjad on kutsutud Shanghaisse, et tutvuda ja luua koostöösuhteid seal tegutsevate, ligemale 100 erineva filmitootjaga. Abilinnapea esitas kutse Eesti Riiklikule Sümfooniaorkestrile, et anda lisaks planeeritud kontserdile Pekingis kontsert ka Shanghais. Samuti oodatakse esinema Eesti teatreid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles