Eestlased hakkavad kooris kaeblema

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helsingi Kaebekoor esinemas Kiasmas, 2006
Helsingi Kaebekoor esinemas Kiasmas, 2006 Foto: promo

Tallinna Kunstihoone kutsub järgmise näituse «Tegevus-sõlmed» raames kokku oma kaebekoori. Osalemine on tasuta ja laulma oodatakse kõiki, kellel on midagi Tallinnas elamise kohta keelel ja meelel.

Võta kaasa oma kaebus elutingimuste, avaliku ruumi, halva maitse, linna, mupo parkismiskontrolöri, maksuameti, ettekandja, ülemuse, kaaskodaniku, rumaluse, arusaamatu loomingu, ühiskondliku surve, ilma ja kõige muu kohta ning tule ja kaebame koos! Kõikidest kaebustest pannakse kokku laul, mis kantakse ühiselt ette avalikul kontserdil 10. detsembril Tallinna Kunstihoones.

Kooriproovid toimuvad 30. novembrist 9. detsembrini 2015.  Esimene kohtumine leiab aset 30. novembril kell 18.00 Tallinna Kunstihoones. Kaebuse esitamiseks ja kooris osalemiseks ei ole vajalik professionaalne lauluoskus, oodatud on kõik, kellel on millegi üle kaevata.

Kooris osalemiseks palun registreeru: tallinnakaebekoor@gmail.com

Häda ei pea nüüd enam härga kaevu ajama!
Kaebused on kõrges hinnas!
Tule kaeba koos meiega!

Kaebekoor (The Complaints Choir) on Soome kunstnike Tellervo Kalleineni ja Oliver Kochta-Kalleineni humoorikas kunstiprojekt, mis toob erinevates maailma linnades inimesi kokku koos kaebelaulu looma ning seda ühtse koorina avalikkusele esitama. Tänaseks on koorid kokku tulnud Birminghamis, Helsingis, Peterburis, Hamburgis, New Yorgis, Chicagos, Singapuris, Kopenhaagenis, Tokyos, Berliinis ja paljudes teistes linnades. Näitusel Tallinna Kunstihoones saab näha valikut salvestatud kaebekoori kontsertidest. Vaata lisaks: www.complaintschoir.org.

Tallinna Kaebekoor leiab aset 24. novembril kunstihoones avatava Margit Säde kureeritud näituse «Tegevus-sõlmed» (DOings & kNOTs) raames. Näitus juhib tähelepanu situatsioonidele, mis asuvad kuskil praktika ja teooria, instruktsiooni ja live-esitluse, kujutletava ja reaalsuse, tõlgenduse ja hinnangu, ning suuremas plaanis – elu ja kunsti vahepeal.

Kuula altpoolt, mille üle kurdab Helsingi kaebekoor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles