«Disko ja tuumasõda» jõuab USA kinolevisse

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment Cinema Village'i kodulehest.
Fragment Cinema Village'i kodulehest. Foto: www.cinemavillage.com

Jaak Kilmi ja Kiur Aarma dokumentaalfilm «Disko ja tuumasõda» hakkab alates 12. novembrist jooksma New Yorgi kinos Cinema Village.

26. novembrist saab filmi näha ka Los Angeleses, vahendas Eesti Filmi Sihtasutuse pressiesindaja.

Filmi levitaja USAs on Icarus Film, kellel on plaanis lisaks New Yorgile ja Los Angelesele film kinodesse tuua ka teistes linnades.

«Disko ja tuumasõda» on saanud positiivset vastukaja ka mitmetes USA ajakirjandusväljaannetes. «Teravmeelne, ülevaatlik ja ülimalt meelelahutuslik poliitiline thriller sellest, kuidas Raudne eesriie pidas võitlust Soome läänemeelsete televisioonilainetega,» kirjutas Now Magazine. «Isikupärane, kerge, kuid siiski väga veenev käsitlus sellest, kuidas kommunistid kaotasid Külma sõja,» leidis Variety.

«Disko ja tuumasõda» on film lapsepõlvest nõukogude Eestis, Külmast sõjast ja kuumadest soovidest. Filmi tegijad pakuvad vaatajale välja oma käsitluse lähiajaloost, kus segunevad luuremängud ja inimlik tragikomöödia. Filmi tootis stuudio Eetriüksus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles