Selgumas on Põlvepikuraamatu konkursi võitjad

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2013. a konkursi võitjate pildi: Kristi Kangilaski (2. koht, pildid), Anne Pikkov (äramärgitud kunstnikutöö), Kertu Sillaste (1. koht, pildid), Tiina Mariam Reinsalu (äramärgitud kunstnikutöö), Kätlin Vainola (1. koht, tekst), Anni Mäger (3. koht, pildid). 
Kõik võitjad ja äramärgitud polnud autasustamisel kohal.
2013. a konkursi võitjate pildi: Kristi Kangilaski (2. koht, pildid), Anne Pikkov (äramärgitud kunstnikutöö), Kertu Sillaste (1. koht, pildid), Tiina Mariam Reinsalu (äramärgitud kunstnikutöö), Kätlin Vainola (1. koht, tekst), Anni Mäger (3. koht, pildid). Kõik võitjad ja äramärgitud polnud autasustamisel kohal. Foto: Lastekirjanduse Keskus

Kolmapäeval, 11. novembril kell 15.00 kuulutatakse Eesti Lastekirjanduse Keskuses välja lasteraamatukonkursi Põlvepikuraamat võitjad. Viiendat korda toimuva konkursi korraldajateks on Kultuuriministeerium, kirjastus Päike ja Pilv ning Eesti Lastekirjanduse Keskus.

Auhinnatud saavad parimad väikelastele ja koolieelikutele mõeldud raamatute käsikirjad, mida sel aastal laekus konkursile 77.

Korraldaja Katrin Reinmaa kirjastusest Päike ja Pilv konkursi olulisusest: «Konkurss sai ellu kutsutud selleks, et värviliste ja läikivate tõlkeraamatute uputuse kõrval jõuaksid meie lasteni ka omamaised kvaliteetsed lasteraamatud. Pea kümme aastat tagasi, mil toimus esimene konkurss, oli neid leida veel väga vähe.»

Žürii esimees Jaanika Palm käsikirjade hindamiskriteeriumitest: «Nagu ka varasematel aastatel ootasime selgi korral käsikirju, millel oleks selge visioon või idee, huvitav vaatenurk, köitev tekst ja seda toetavad pildid. Otsisime käsikirju, millest sündivad väikelasteraamatud oleksid eesti lastekirjanduse kontekstis uudsed, üllataksid mingist aspektist ning pakuksid lugemis- ja vaatamiselamust nii mudilastele kui ka nende vanematele.»

Põlvepikuraamatu konkurssi korraldatakse alates 2006. aastast igal teisel aastal. Konkursi võidutööde auhinnad on rahalised, parimad käsikirjad avaldab kirjastus Päike ja Pilv.

Konkursi läbiviimist toetab Kultuuriministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles