Galerii: uue kultuuripärandi ajakirja esitlus

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

17. novembril ilmus uue kultuuripärandi ajakirja Pööning esimene number. Pööningus on vaatluse all ajalooga majad ja aiad, disainiklassika, traditsioonilised töövõtted ja meistrid ning restaureerimisnipid. Ajakiri ilmub neli korda aastas: veebruaris, mais, augustis ja novembris ning on Eesti-põhine.

Ajakiri tutvustab Eesti ajaloolist arhitektuuri, annab nõu, kuidas seda säilitada ja kohendada; kirjutab vanadest aedadest, parkidest ning taimedest; esitleb disainiklassikat ja klassikuteks saanud kunstnikke-disainereid, traditsioonilist käsitööd ja meistreid. Pööningu artiklid on kirjutanud oma ala asjatundjad, ent silmas on peetud, et need oleksid huvitavad lugeda ka inimesele, kes ei tegele teemaga süvitsi.

„Pööning on kultuuripärandi kodu – ajakiri, mis kajastab nii isikliku pärandiga – ajalooga kodud ja aiad, käsitööpärand, antiik, toidu ajalugu – kui ka ametliku pärandiga – muuseumid, arhiivid, restaureerimine, muinsuskaitse – seotud teemasid,“ tutvustab ajakirja üks toimetajatest, Heli Nurger,  „ajakiri on loodud, et rääkida Eesti oma asjadest, anda neile tähendus ja märgata detaile.”

Ajakirja toimetajad on Heli Nurger ja Karola Mursu, kujundaja Angelika Schneider, fotograafid Kaido Haagen ja Rasmus Jurkatam.

Ajakirja koduleheküljel on kirjeldatud teemad, mida Pööning esmanumbris kajastab: www.ajakiripooning.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles