Kes sai Voldemar Panso nimelise preemia?

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liisa Saaremäel
Liisa Saaremäel Foto: Lavakunstikateeder

30. novembril, Voldemar Panso sünniaastapäeval anti üle Panso-nimeline preemia, mille sel aastal pälvis 27. lennu näitlejaüliõpilane Liisa Saaremäel. 

Laureaat kuulutati välja pärast Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia Lavakunstikooli 27. lennu bakalaureuselavastuse «Ekke Moor» etendust Kanuti Gildi Saalis. «Ekke Moori» lavastas Aare Toikka ning see valmis EMTA lavakunstikooli koostöös Kuressaare Linnateatri ja VAT-teatriga.

Panso preemiat antakse legendaarse teatrimehe sünniaastapäeval välja alates 1978. aastast ning see on mõeldud noorte andekate lavaüliõpilaste esiletõstmiseks ja tiivustamiseks. Sel korral anti preemia välja 37. korda, varasemad laureaadid on näiteks Andrus Vaarik, Elmo Nüganen, Katariina Unt, Taavi Teplenkov, Kersti Heinloo, Tambet Tuisk, Priit Võigemast, Mari-Liis Lill, Märt ja Priit Pius, Mehis Pihla jt.

Preemia on rahaline, seda rahastab Eesti Kultuurkapital ning preemia andis üle Ain Lutsepp, Eesti Teatriliidu esimees.

27. lennu näitlejaüliõpilasi saab lisaks «Ekke Moorile» näha ka Tallinna Linnateatri lavastuses «Veider orkester», samuti VAT-teatri lavastuses «Klaasist loomaaed». 22. jaanuaril jõuab Pärnu teatris Endla lavale nende järgmine bakalaureuselavastus - «Uhkus ja eelarve», autoriks ja lavastajaks 27. lennu üliõpilane ja eelmine Panso preemia laureaat Mehis Pihla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles