Spotify on sunnitud staaride nõudmistele vastu tulema

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taylor Swift esinemas mullu detsembris Victoria’s Secreti moeetendusel Londonis.
Taylor Swift esinemas mullu detsembris Victoria’s Secreti moeetendusel Londonis. Foto: SCANPIX

Muusika voogedastusteenus Spotify on tegemas järeleandmisi popstaaridele, kes ei ole rahul teenuse poliitikaga.

Rootsist pärit edukas firma on muusikute surve all, kes väidavad et nende töö ja vaev jagatakse laiali võileivahinna eest. Uute reeglite kohaselt on nüüd valitud artistide looming saadaval vaid maksulises teenuses, kirjutab Wall Street Journal. Millised need artistid on, pole veel teada.

Viimati polnud Spotify makstavate tasudega rahul Adele, kes ei andnud oma uut plaati voogedastusteenuse käsutusse. Albumi kujul on seda müüdud miljon eksemplari. Värskelt ilmunud Coldplay «A Head Full of Dreams» sai Spotifys pärast ilmumist nädalase embargo, et inimesed ikka poodi raha tuulutama tuleksid. Eelmise, «Ghost Stories» nimelise albumi embargo oli lausa neli kuud. Möödunud aastal tähelennu teinud Taylor Swift korjas kogu oma loomingu Spotifyst ära.

Coldplay ja Swift teevad hea meelega koostööd aga Apple Musicu nimelise voogedastusteenusega, kuna see on hea meelega valmis parema meelega suurte staaridega erilepinguid sõlmima.

Spotify enda andmetel on neil 75 miljonit klienti, kellest 20 miljonit on nõus tellima maksulist teenust, kuts muusikat saab kuulata ilma reklaamideta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles