Siitan: Järvi lahkumine on tohutu tagasilöök

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERSO senine juht Andres Siitan.
ERSO senine juht Andres Siitan. Foto: Peeter Langovits

Käesoleva nädala alguses ERSO direktori kohalt vallandatud Andres Siitani sõnul püüdis ta isiklikult veenda Neeme Järvit peadirigendi kohal jätkama, kuna tema lahkumine annaks hävitava löögi nii Eesti esindusorkestrile kui ka Eesti kultuurile laiemalt.

«Ma ei ole Järvi pöördumist oma silmaga näinud. Rääkisin temaga viimati eile õhtul ja siis ta ei maininud, et kavatseb peadirigendi kohalt tagasi astuda,» rääkis Siitan Postimees.ee´le.

Siitan on enda sõnul püüdnud Järvit korduvalt veenda peadirigendi kohal jätkama. «Kui Järvi lahkub, on ERSO-l psühholoogiliselt tohutult raske jätkata,» tõdes Siitan.

Ka seaks Järvi lahkumine tema sõnul küsimärgi alla ERSO 2012. ja 2013. aastaks planeeritud turneed Jaapanisse, Lõuna-Koreasse ja Ameerika Ühendriikidesse. «Need turneed on puhtalt Neeme Järvi nimele üles ehitatud,» märkis Siitan.

Neeme Järvi, kes jõudis ERSO kunstilise juhi ja peadirigendina tegutseda vaid kolm kuud, esitas täna hommikul riigikogu kultuurikomisjoni esimehele Peeter Kreitzbergile lahkumisavalduse. Järvi sõnul valdab teda ERSO ümber toimuva pärast selline nördimus, et ta ei pea võimalikuks jätkata.

«Kuna mul pole kellegi poole rohkem pöörduda, palun vastu võtta minu lahkumisavaldus. Lihtsalt pean, aga ei taha lahkuda ERSO peadirigendi kohalt, mis on olnud minu elu unistus. See unistus on suudetud ära rikkuda ning seda Laine Jänese poolt,» märkis Järvi.

Hetkel Brüsselis viibivalt kultuuriministrilt pole Postimees.ee´l seni õnnestunud kommentaari saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles