Ansip: Jänes tegi Siitanit vallandades õigesti

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Jürgen Ligi ja peaminister Andrus Ansip.
Rahandusminister Jürgen Ligi ja peaminister Andrus Ansip. Foto: Margus Ansu.

Peaminister Andrus Ansipi hinnangul tegi kultuuriminister Laine Jänes ERSO direktorit Andres Siitanit vallandades õigesti, kuna viimane rikkus jämedalt finantsdistsipliini ning ükski minister ei saa sellist käitumist tolereerida.

Kui asutuse juht otsustab kulutada riigieelarvest saadud raha rohkem kui eelarve võimaldab, siis on see väga jäme seaduserikkumine, rääkis Ansip valitsuse pressikonverentsil. «Siin ei ole küsimus isikutevahelistes suhetes, vaid mustvalges rikkumises. See kas on või ei ole ja praeguseks on selge, et vahendeid on üle kulutatud ja keegi peab vastutama,» rääkis Ansip.

Peaministri sõnul toetab ta Jänest täielikult. «Minister ei saa tolereerida, et asutuse juht kulutab raha oma suva järgi,» nentis Ansip ning lisas, et talle jääb mõistmatuks, miks kaaluvad opositsioonierakonnad Jänese umbusaldamist. «Kas minister rikkus finantsdistsipliini või?» küsis ta.

Ansipi hinnangul oleks riigikontrollil praegu kohane ERSO rahakasutus põhjalikult üle vaadata.

Mis puudutab Neeme Järvi otsust ERSO kunstilise juhi ja peadirigendi kohalt lahkuda, siis sellest on Ansipil enda sõnul kahju. Samas ei ole Järvil peaministri sõnul põhjust lahkumisavaldust esitada, sest töölepingut pole temaga sõlmitud. Seni on Järvi ministri sõnul ERSO peadirigendina tegutsenud ühekordsete honoraride alusel.

Ka rahandusminister Jürgen Ligi toetas Laine Jänese otsust Järvi vallandada. «Ärge eeldage, et inimene, kes valdab heli, on moraalne ja juhtimisküsimustes adekvaatne,» märkis Ligi, kelle sõnul on kultuuriminister jäänud ERSO teemat käsitledes vägagi solidaarseks.

Kultuuriminister Laine Jänes vallandas käesoleva nädala alguses ERSO direktori Andres Siitani, kes on sellel ametikohal töötanud üle kümne aasta.

Täna teatas oma lahkumisest maestro Neeme Järvi, kes jõudis ERSO kunstilise juhi ja peadirigendina tegutseda vaid kolm kuud. Järvi sõnul valdab teda ERSO ümber toimuva pärast selline nördimus, et ta ei pea võimalikuks peadirigendina jätkata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles