Muusikanõukogu: Järvi lahkumine oleks korvamatu kaotus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neeme Järvi.
Neeme Järvi. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Muusikainstitutsioone ja professionaalseid muusikuid ühendav muusikanõukogu nõuab oma avalikus pöördumises valitsuselt kiireid samme ERSO kunstilise ja organisatsioonilise stabiilsuse taastamiseks ja Neeme Järviga lepingu sõlmimiseks.

«Leiame, et Eestile on oluline maailmanimega tippdirigendi Neeme Järvi töö meie esindusorkestriga ning tema lahkumine oleks korvamatu kaotus Eesti muusikaelule ja selle rahvusvahelisele mainele,» teatab muusikanõukogu juhatus oma pöördumises.

Nõukogu on seisukohal, et praeguse olukorra on tinginud 2009. aasta lõpul ilma muusikavaldkonna toetuseta kultuuriministri poolt läbiviidud arusaamatu reform. «Minister on käesoleva aasta kevadel avalikult tunnistanud mainitud reformi ekslikkust, kuid ei ole suutnud järgneva poole aastaga olukorda normaliseerida,» leiab muusikanõukogu.

Maailmakuulus tippdirigent, maestro Neeme Järvi teatas täna oma tagasiastumisest ERSO kunstilise juhi kohalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles