Galerii: kuldmikrofoni sai armastatud hõbekõri

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Ringhäälingute Liit, Eesti Ringhäälingumuuseum ja Eesti Rahvusringhääling tähistavad sel täna, 18. detsembril, 89 aasta möödumist ringhäälingu sünnist Eestis.

18. detsembril 1926 algasid Eestis regulaarsed raadiosaated. Seda ajaloolist tähtpäeva tähistab Eesti Ringhäälingute Liit koos Eesti Ringhäälingumuuseumi ja Eesti Rahvusringhäälinguga 18. detsembril 2015 kell 13:30 algava üritusega aadressil Tallinn, Pikk 43 (Selles majas alustas ringhääling 1926. aastal regulaarseid saateid. Aasta hiljem kolis ringhääling Estonia teatrisse).

Aastapäeva ürituse selgub Eesti Ringhäälingute Liidu poolt välja antava aastapreemia – Kuldmikrofon 2015 - laureaat.

Tänavu saab selle auhinna armastatud telesaatejuht Reet Linna.  Reet Linna on oma pika karjääri jooksul toonud Eesti inimesteni väga palju erinevaid telesaateid. Alati isikupärase saatejuhina suudab Reet kõnetada nii noori kui ka vanu ning tõelise professionaalina on võimeline televaatajateni tooma nii meelelahutust kui ka tõsisemaid teemasid.

Raadiosaatesse on kutsutud külalised, kes on laureaadiga koos tema karjääri jooksul kokku puutunud. Saatejuhtideks on Mari-Liis Männik ja Silver Kuusik, muusikalise poole eest hoolitseb Mick Pedaja.

Kuldmikrofoni auhinna autoriks on ehtekunstnik Krista Lehari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles