Vahur Kersna süütab taas ETV akendes tuled

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lotte ja poisid: Vahur Kersna, Janno Põldma, Sven Günberg, Andrus Kivirähk ja Heiki Ernits
Lotte ja poisid: Vahur Kersna, Janno Põldma, Sven Günberg, Andrus Kivirähk ja Heiki Ernits Foto: ERR

«Jõuluaeg on hästi teistsugune aeg kui aastavahetus,» ütles ETV saate «Tuled akendes» juht Kersna. «Urmas Ott tegi oma kokkuvõtvaid intervjuusid ikka aastavahetuse kandis. Aga jõulu ajal muutuvad inimesed hästi tundlikuks. Kui paljud neist üldse telerit vaatavad. Siis paned oma telefoni ja tahvelarvuti kõrvale ja kallistad hoopis oma lähedasi.»

Nii ei saa Kersna ka teleris teha asju, mille märksõnadeks on skandaal või paljastus. Jõuluajal vaadatakse väga tähelepanelikult, keda oma uksest sisse lastakse, ja see kehtib ka televiisori kohta.

«Valisime oma intervjueeritavaid päris mitme parameetri järgi,» rääkis saatejuht. «Minu arvates on kõik meie saatekülalised sellised, keda kõlbab uksest sisse lasta: targad, ilusad ja head.» Paljud neist annavad oma esimese suure teleintervjuu elus.

«Erakordselt tähelepanuväärsed, tublid ja sisukad inimesed,» iseloomustas Kersna oma külalisi. Mitmed saatekülalised on lisaks neile kiiduväärt iseloomustustele ka tagasihoidlikud. Nii pidid saate toimetajad vastu võtma ka eitavaid vastuseid.

Alguses plaanis Kersna tänavuse «Tuled akendes» paarisaatena, kus tema vastas oleksid istunud pikka aega elu ja saatust jaganud inimesed. «Inimene saab tervikuks alles siis, kui ta on kahekesi,» märkis saatejuht.

Päris nii see ei läinud: paaride intervjuud, kokku kolm, on eetris jõululaupäeval, 24. detsembril. Kes need on, jääb esialgu üllatuseks. «See oli päris raske: ühekaupa on kõik valmis intervjuud andma, aga kahekesi tulla eriti ei tahetud,» kostis Kersna.

«Tuled akendes» on ETV eetris neljapäeval kell 20.00 ja laupäeval kell 20.05.

Kersna käe alt on tulnud ka teine tähelepanuväärne saade, «Koeraplika Lotte lugu», mis on ETV eetris 25. detsembril kell 18.40. Janno Põldma ja Heiki Ernitsa loodud koeratüdruk Lottest on juba ammu saanud omamoodi kultuurinähtus. Lottega koos sirgub tõenäoliselt veel palju põlvkondi nii meie kui ka suure maailma lapsi.

«Kokkuvõtvat käsitlust Lotte universumi sünnist ja kasvamisest meil seni ei ole,» rääkis Kersna. «Tegemist on väga mõjuka figuuriga, kellega meie lapsed üles kasvavad. See on asi, mille üle võime uhkust tunda!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles