Loojad said riigipalgale

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriministeerium.
Kultuuriministeerium. Foto: Eero Vabamägi

Kirjanike liidu esimees Karl Martin Sinijärv on juba kaheksa aastat ajanud ühte rasket asja ja jõudis nüüd Vargamäe Andrese kombel vao lõppu. Armastus tuli. Viis kirjanikku ja viis kunstnikku saavad homsest, 1. jaanuarist riigilt järgmise kolme aasta jooksul loometöö eest palka. 1005 eurot kuus, maksud maha.

«Tegemist on erialases tippvormis olevate loovisikute loometöö toetamisega kindla perioodi vältel,» rõhutasid Sinijärv, kunstnike liidu esimees Vano Allsalu ja kultuuriminister Inderk Saar palgaliste konkurssi välja kuulutades. Lisaks veel, et töövõtjatega ei sõlmita lepingut, mis nõuaks neilt N sentimeetri romaaniköidete või X ruutmeetrit maali tootmist. Las elavad ja loovad!

Jõudu tööle, kirjanikud Maarja Kangro, Indrek Koff, Mihkel Mutt, Jürgen Rooste ja Tõnu Õnnepalu ning kunstnikud Kaido Ole, Marge Monko, Kris Lemsalu, Mark Raidpere ja Anu Vahtra!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles