Riiklik aastavahetuse pidu toimub Teatri väljakul

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusooper Estonia.
Rahvusooper Estonia. Foto: Toomas Huik

Riiklik aastavahetuse pidu toimub tänavu rahvusooper Estonia esisel Teatri väljakul, et tähistada saabuvat kultuuripealinna tiitlit ja Eesti üleminekut Euroopa ühisrahale.

Pidu Teatri väljakul algab 31. detsembri õhtul kell 22.30. Eesti Televisiooni stuudio asub vanaaastaõhtul samuti Teatri väljakul ja Estonias ning seal toimuvat kajastatakse läbi õhtu ETV programmis.

Aastavahetuse eelset president Toomas Hendrik Ilvese telepöördumist saab jälgida ka Teatri väljakul olevatelt suurtelt ekraanidelt ning riigipea on lubanud ka ise peolt läbi tulla.

Teatri väljakul esinevad rahvale IIRIS koos Tanel Padar & The Suni ja Kukerpillidega.
Samuti näeb just sealt kõige paremini Solarise katuselt õhku lastavat suurejoonelist ilutulestikku.

Peaminister Andrus Ansipi kutsel tulevad euro saabumist meiega koos tähistama ka Läti peaminister Valdis Dombrovskis, Leedu peaminister Andrius Kubilius, Euroopa Komisjoni rahandusvolinik Olli Rehn ning Euroopa Komisjoni transpordivolinik ning Eesti krooni käibelevõtu ajal Eesti Panga presidendina töötanud Siim Kallas. Lisaks on lubanud Eestit tervitama tulla Soome Migratsiooni- ja Euroopa asjade minister Astrid Thors.

1. jaanuarist 2011 on Tallinn ka Euroopa 2011. aasta kultuuripealinn, mis toob kaasa ligikaudu 7000 kultuurisündmust ja ühtlasi kogu Euroopa kultuuriavalikkuse tähelepanu mitte üksnes Tallinnale, vaid kogu Eestile. Avapeole saabuvad teiste kultuuripealinnade esindajad eesotsas tuleva aasta teise Euroopa kultuuripealinna Turu linnapea Aleksi Randelli ja SA Turku 2011 juhi Cay Sevóniga.

Avapidustuse korraldajad on SA Tallinn 2011, Rahvusooper Estonia ja Eesti Rahvusringhääling koostöös riigikantselei, rahandusministeeriumi, välisministeeriumi, Tallinna linnavalitsuse, Eesti Panga ja Solarise keskusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles