Otsusta ära: mis oli möödunud aasta parim raamat?

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

 Eesti suurim raamatukaupluste kett Apollo kutsub lugejaid valima 2015. aasta parimaid Eesti autorite raamatuid. Hääletada saab kuues erinevas kategoorias kuni 24. jaanuarini.

Apollo turundusjuhi Liisi Vaiki sõnul ilmus möödunud aastal eestlaste sulest mitmeid väga häid raamatuid, mis väärivad esiletõstmist. «Apollo raamatueksperdid tegid koos Eesti Kirjastuste Liiduga ära suure ja põhjaliku eeltöö ning valisid välja kuues kategoorias 10 teost ehk kokku 60 raamatut, mille seast parimate väljaselgitamisel loodame ka lugejate arvamusele,» ütles ta ning lisas, et «parimaid raamatuid ei selgitata välja müüginumbrite põhjal, vaid võitjaks kuulutatakse teosed, mis tõepoolest lugejatele korda läksid ja meelde jäid.»

Parimad Eesti autorite raamatud selgitatakse välja ilukirjanduse, luule, eluloo, lasteraamatu, aimeraamatu ja käsiraamatu kategoorias. «Valikus on uued 2015. aasta enimmüüdud, rohket tähelepanu pälvinud ning omas žanris uudse lähenemisega teosed. Tihedaim rebimine on taaskord elulooraamatute kategoorias, kust leiab näiteks müügiedetabelite tippu jõudnud Margit Kilumetsa «Jaak Joala. Kuulsuse ahelad», Stig Rästa «Minu Kennedy» ning Kalle Muuli ja Tiit Pruuli koostatud «Vilja teine elu». Oli viljakas aasta ning ilmus väga palju häid ja populaarseid raamatuid, kuid millised raamatud erinevates kategooriates parimateks kuulutatakse, selguvad häälte kokku lugemisel 18. veebruaril,» rääkis Vaik.

Nimekirjade koostamisel lähtuti Liisi Vaiki sõnul raamatu esmatrüki ajast, müüginumbritest ning teose sisust. Apollo ja Eesti Kirjastuste Liidu eelvalikust saavad lugejad valida e-hääletuse teel oma lemmikud ning enim rahva hääli kogunud teosed kuulutataksegi Apollo poolt 2015. aasta lugejate lemmikraamatuteks.

2015. aasta parimaid Eesti autorite raamatuid saab valida kuni 24. jaanuarini. Hääletus toimub aadressil http://www.apollo.ee/parimadraamatud ja Apollo kauplustes kohapeal ning võitjad kuulutatakse välja auhinnagalal 18. veebruaril. Kõigi hääletajate vahel läheb loosi Apollo e-luger 2.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles