George Miller: «Mad Maxe» ma enam ei tee

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaadrid filmist «Mad Max»
Kaadrid filmist «Mad Max» Foto: SCANPIX

Austraalia filmilavastaja Georg Miller andis teada, et «Mad Maxi» tertaloogiaga on tema jaoks kõik, sest tootmine on liiga aegavõttev.

Kuldgloobustel, kus tema film «Mad Max: raevu tee» oli nomineeritud kahes kategoorias, kuid ei saanud ühtegi auhinda, ütles 70-aastane režissöör väljaandele New York Post, et «Raevu tee» pikk tootmisprotsess on teda veennud edaspidi postapokalüptilisest kõrbest eemale hoidma. «Kui meil oli vaja kõrbes filmida, siis oli Austraalias meie võttekohas lõputu vihmaperiood ja kõrb kirendas igasugu lilledest. Pidime ootama poolteist aastat.»

«Raevu tee» filmiti lõpuks Nabiibia kõrbes, kus tekkis samuti probleeme. Nimelt heitsid keskkonnakaitsjad võttegrupile ette, et nende töö kahjustas Dorobi rahvusparki.

Pärast seda, kui kriitikud ja publik «Raevu tee» kiiduavaldustega vastu võtsid, rääkis Miller, et kavatseb veel Maxi kahes filmis linale tuua. Samuti käisid üsna veenvad sahinad selle kohta, et Imperator Furiosa (Charlize Theron) võib saada täitsa oma filmi. Kui Miller oma sõnadele kindlaks jääb, siis tema nende režissööritoolile enam ei istu. Küll ei tasu oodata, et Hollywood mahlaka frantsiisi vedelema jätab: 150 miljoni dollarilise eelarvega «Raevu tee» on teeninud 575,8 miljonit dollarit.

«Mad Max: raevu tee» arvustust loe siit: «Adrenaliini ja bensiini otse veeni»

«Mad Maxi» tetraloogia
«Mad Max: raevu tee»
Režissöör George Miller
USA 2015

Varem: «Mad Max», 1979
«Mad Max: maanteesõdalane», 1981
«Mad Max: kõuekuppel», 1985

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles