«Seltsimees laps» jõudis Berliini filmifestivali kaastootmisturule

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valmiv mängufilm "Seltsimees laps"
Valmiv mängufilm "Seltsimees laps" Foto: promo

Moonika Siimetsa debüütmängufilm «Seltsimees laps» valiti esimese Eesti filmina osalema Berliini rahvusvahelisele kaastootmisturule, mis toimub veebruaris 2016.

Igal aastal pääsevad Berliini filmifestivali raames toimuvale turule osalema silmapaistvad projektid üle kogu maailma, mille tegijail on võimalus tutvustada oma filmi enam kui viiesajale filmiprofessionaalile, et leida sobivaid kaastootjaid, levitajaid ja teisi koostööpartnereid. Tänavu valiti kakskümmend osalejat enam kui kolmesaja kandidaadi hulgast, nende seas on Moonika Siimetsa kõrval näiteks Ciro Guerra, kelle «Mao embus» praegu parima võõrkeelse filmi Oscarile kandideerib, samuti Brandon Cronenbergi, Jasmila Zbanici, Diego Lermani jt tunnustatud režissööride uued projektid. 

«Seltsimees lapse» produtsendi Riina Sildose sõnul on Berliini kaastootmisturul osalemine suurepärane võimalus filmiprojekti esmaseks tutvustamiseks rahvusvahelisel areenil. «On suur au olla Berliini kaastootmisturule valitud, sest see on üks maailma olulisematest turgudest. Meie eesmärk on filmi esitleda rahvusvahelistele müügiagentidele ja loomulikult ka võimalikele koostööpartneritele,» ütles Sildos.

«Seltsimees laps» on Moonika Siimetsa esimene täispikk mängufilm, selle stsenaarium põhineb Leelo Tungla raamatutel «Seltsimees laps» ja «Samet ja saepuru». Film räägib loo kuueaastasest Leelost, kelle ema saadetakse stalinistlike repressioonide käigus Siberi vangilaagrisse. Ema tagasi ootav väike tüdruk peab õppima, kuidas jääda iseendaks vaatamata kodumaal toimuvatele süngetele ja kohati ka tragikoomilistele sündmustele.

Siimets on mitmete tunnustatud lühi- ja dokumentaalfilmide autor. Tema tuntumad filmid on «Roosa kampsun» (2014), «Viimane Romeo» (2013), «Salme saladus»  (2012) ja «Moekoer» (2010).

«Seltsimees lapse» esilinastus on planeeritud aastasse 2018. Filmi stsenaariumi autor ja režissöör on Moonika Siimets (Leelo Tungla raamatute «Seltsimees laps» ja «Samet ja saepuru» põhjal), operaator on Rein Kotov ja kunstnik on Jaagup Roomet. Filmi produtsent on Riina Sildos ja see valmib produktsioonifirmas Amrion.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles