Raamatuloosi võitjad selgusid! Vastajate lemmikkirjanik on Kivirähk

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatuloosimine
Raamatuloosimine Foto: PM kollaaž

Koos oma koostööpartneri, raamatukaupluste ketiga Apollo küsis Postimees oma lugejatelt, kes on nende meelest parim Eesti kirjanik.

Kõigi vastajate vahel loosis toimetus ööl vastu 25. jaanuari neli Apollo poolt välja pandud raamatut. Võitjad ja nende võidetud raamatud on järgmised:

Reelika Laes võitis Stig Rästa raamatu «Minu Kennedy».  Tema lemmikkirjanik on Andrus Kivirähk. «Ta kirjutab eestlastest, Eesti ajaloost ja tema teostega on kursis suur osa eestlastest. Seega Eesti kirjanik,» põhjendab Reelika.

Siret Kutsar võitis Olavi Ruitlase raamatu «Vee peal». «Mina pean Eesti parimaks kirjanikuks läbi aegade Arved Viirlaidu, kuna see mees rääkis rahvale tõtt, kui keegi teine seda ei teinud,» kirjutab Siret. «Tema sulest pärit hinge süübivad kirjeldused Teise maailmasõja aegsest olukorrast Eestis panevad ka juba teistkordselt iseseisvunud riigis sündinud inimestele südamesse tugeva uhkustunde oma riigi ja rahva üle. Kartmatus ja lõputuna näiv võime armastada on omadused, mis ei tule mõttesse vaid Raudoja Taavit meenutades, vaid peegelduvad ka Viirlaiu varasemadest luulekogudest ning hilisematest pagulaselu kajastavatest teostest.»

Liina Selter võitis Valdur Mikita raamatu «Lindvistika ehk metsa see lingvistika». «Minu valik on Andrus Kivirähk,» ütleb Liina. «Sest tal on väga head raamatud, hea sõnaseadmisoskus. Ta on pälvinud palju tunnustusi ja preemiaid. Ja mitmed raamatud kuuluvad kooli soovitusliku kirjandusse.»

Vivian Lääts võitis oma lemmikkirjaniku Andrus Kivirähki raamatu «Oskar ja asjad». «Kivirähk on piisavalt julge oma väljaütlemistes, et mõjutada täiskasvanuid, piisavalt lapsemeelne, et kirjutada lastele fantastilisi raamatuid ja piisavalt aus, et anda poliitikutele mõtlemisainet. Ta oskab teha nalja, analüüsida päevakajalisi asju ning hoida oma lugejaid pidevalt kaasa mõtlemas. Iga uus raamat leiab alati koha meie pere raamaturiiulis.»

Võitjad, kontrollige oma e-postkasti, toimetus saatis teile sinna võiduteate.

Andrus Kivirähk oligi vastajate seas ülekaalukalt lemmikkirjanikuks tunnistatud. Mainita ka Tõnu Õnnepalu, Anton Hansen Tammsaaret, Eno Rauda, Sass Hennot, Jaan Krossi, Oskar Lutsu, August Gailitit, Doris Karevat, Mati Unti, Edgar Valterit, Artur Adsonit, Juhan Viidingut, Mart Kadastikku, Margus Karu ja teisi väärt Eesti kirjanikke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles