Eesti kirik Peterburis tähistab oma suurjuubelit

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Äsja avati Eesti Rahvusraamatukogu fuajees näitus «Peterburi Jaani kirik 150». Raamatukogu avalike suhete osakonna teatel on väljapanekus dokumente, väljaandeid ja fotosid Jaani kiriku taastamisest 11 aasta jooksul.


27. novembril 1860 avatud kirikus teeninud vaimulikest on tuntumad Jakob Hurt ja Rudolf Kallas, organistidest Rudolf Tobias, Mihkel Lüdig jpt. Kiriku taastamine sai alguse 1999. aastal, talgutel on osalenud paljud eesti kultuuritegelased.

«Detsembris, kui ehitaja annab kiriku üle, saame Piibli järgi öelda nii, nagu kõlas kiriku avamisel 150 aastat tagasi: «Tulge, kõik on valmis»,» sõnas näituse idee autor ja üks koostajatest, Peterburi Jaani Kiriku Fondi esimees Jüri Trei.

Näituse avamisel tuli esitlemisele Eesti Posti tervikasi «Jaani kirik 150», mille autoriks on Lembit Lõhmus. Näitust saab vaadata Tallinnas 4. detsembrini ja hiljem Peterburis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles