NUKU teatri juurdeehitus läheb kohe lahti

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nuku- ja noorsooteater
Nuku- ja noorsooteater Foto: Kultuurikava.ee

1. veebruaril saab nurgakivi NUKU teatri ja muuseumi juurdeehitus. Hoone valmib selle aasta sügiseks ning teater alustab laienenud kompleksis etenduste andmist samuti käesoleva aasta sügishooajal.

Nurgakivi asetamise tseremoonia toimub 1. veebruari ennelõunal. Kohale tulevad nii Kultuuriministeeriumi esindus eesotsas minister Indrek Saarega kui juurdeehituse projekteerijad, arhitektid, ehitajad ning Riigi Kinnisvara AS-i esindajad.

Lisaks juurdeehitusele renoveeritakse osaliselt ka Lai 1 teatrimaja. Töid teostab Riigi Kinnisvara AS-i tellimusel Ehitus5ECO OÜ.

«Teatrikompleksi tagasi kolimine on väärikas algus meie juubelihooajale,» sõnab teatrijuht Joonas Tartu. «Nurgakivi asetamisega oleme teatrisaali avamisele ning kogu teatri vanalinna tagasi kolimisele taas ühe olulise sammu võrra lähemal,» rõõmustab Tartu. 2016. aasta septembris algab NUKU teatri 65. hooaeg, teatri sünnipäev on 23. märtsil 2017.

Juurdeehitus seob senise teatrihoone ja muuseumi ühtseks tervikuks. Lisaks uuele 422 istekohaga teatrisaalile ehitatakse juurde tehnilisi ruume ja ladusid ning rajatakse väliterrass. Tänu paigaldatavale liftile paraneb oluliselt erivajadustega inimeste pääs nii NUKU muuseumisse kui ka teatri olemasolevatesse saalidesse.

Teatrihoone laienduse arhitektuurse lahenduse on välja töötanud OÜ Karisma Arhitektid (Risto Parve, Diana Taalfeld, Kai Süda ja Kristo Kaskpeit). Ehitusprojekti on koostanud arhitektuuri- ja inseneribüroo AS Amhold.

NUKU teater annab praegu etendusi ajutistel pindadel Auna teatrimajas Pelgulinnas,  väljasõitudel üle Eesti ning rendipindadel Salme kultuurikeskuses, Hobuveskis ja Vabal Laval. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles