ERR.ee: Rahvusraamatukogus avati Õnne Pärli fotonäitus Afganistanist

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusraamatukogu.
Rahvusraamatukogu. Foto: Toomas Huik

Poolteist aastat koos abikaasaga Afganistanis elanud vabakutseline ajakirjanik Õnne Pärl avas Rahvusraamatukogus fotonäituse «Armastatud Afganistan» ning kuu lõpus ilmub ka samanimeline raamat.

Näitus ja raamat keskenduvad afgaanide, täpsemalt Põhja-Afganistani elanike igapäevaelule, kommetele, kultuuriväärtustele ja maastikele, vahendasid ERR Uudised «Kultuuriuudiseid».

Näituse eesmärgiks on tutvustada selle paljuräägitud, kuid samas vähetuntud maa erinevaid tahke.

«Loomulikult ma tahaks, et näitusele tuleks rohkem inimesi, kellest midagi sõltub ja nad natukene vaatavad siin ringi ja mõtisklevad, kuidas käivad kokku see pilt, mida me igapäevaselt oleme näinud meediast ja mida nad siin näevad, sest need on ju Afganistani reaalsused,» rääkis autor.

Õnne Pärl elas Afganistanis eraisikuna ning sõjalise tegevusega tal seos puudus. Tema sõnul on välismaalasel Afganistanis ohutu elada, kuniks järgitakse sealseid väärtusi ning käitumisreegleid.

Näitust «Armastatud Afganistan» näeb Rahvusraamatukogus oktoobri alguseni, samanimeline raamat ilmub müügile lähinädalail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles