Kinos näeb jälle väärt teatrit

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen lavastusest «Nagu teile meeldib»
Stseen lavastusest «Nagu teile meeldib» Foto: promo

Coca Cola Plaza jätkab oma traditsiooniliste reaalajas teatriülekannetega.

Londoni rahvusteater on koostöös Donmar Warehouse'i teatriga toonud maailma teatripublikule kodulinna kätte seni juba kaks väga populaarset etendust nagu «Coriolanus» ja «Kuningas Lear». Neljapäeva õhtul kell 21.00 saab seitsmendas saalis näha otse Donmari Londoni koduteatrist üle kantavat lavastust «Ohtlikud suhted».

Lavastajatoolil istub Josie Rourke («Coriolanus») ning laval löövad kaasa Elaine Cassidy («The Others»), kahe Oscari nominent Janet McTeer («Albert Nobbs»), Dominic West («The Wire») jpt.

Choderlos de Laclos' 1782. aastal revolutsioonieelsel Prantsusmaal kirjutatud romaan tekitas oma seksuaalsuse, intriigide ning petmistega tollases kirjandusmaailmas skandaali. 200 aastat pärast seda tegi Christopher Hamptoni adaptsioon puhta töö nii Olivier' kui ka Evening Standardi teatriauhindade jagamisel. 30 aasta möödumist Hamptoni tähelepanuväärsest tükist Donmar Josie Rourke'i uue lavastusega tähistabki.

Endised armukesed markiis de Merteuil ja vikont de Valmont võistlevad omavahel võrgutamises ja kättemaksus. Merteuil keelitab Valmonti juhtima süütut Cecile de Volanges'i nurjatule teele enne temakese pulmaööd. Samal ajal on Valmont endale juba raskema sihtmärgi jõudnud valida. See on teos südametute aristokraatide mängudest ja pahedest, mis on oma headuses ja mitmekihilisuses aegumatu.

Foto: promo

Vähem kui kuu aja pärast jõuab kinolinale otseülekanne Shakespeare’i-tõlgendusest «Nagu teile meeldib». Shakespeare'i kuulsusrikas komöödia täis armastust ja muutusi on esimest korda üle 30 aasta ka Briti Kuningliku Rahvusteatri lavalaudadel ning Rosalie Craigi («London Road», «Macbeth» Manchesteri rahvusvahelisel festivalil) täita on peategelanna Rosalindi roll.

Foto: promo

Pärast seda kui tema hertsogist isa pagendusse saadetakse, lahkub Rosalind koos oma nõbu Celiaga õukonnast ja nad võtavad ette teekonna Ardeni metsa. Vabastatuna traditsioonide kütkeist elab Rosalind läbi suure sisemise muutuse. Ta maskeerib end nooreks poisiks ja vaimustub lihtsast elust, mida ta seniajani tundnud ei olnud.

«Nagu teile meeldib» võib vaadata Coca Cola Plazas 25. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles