Jaak Allik lavastab Baskini teatris

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Allik
Jaak Allik Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht

Täna esietendub Vana Baskini Teatris Jaak Alliku lavastatud «Valedetektor», osades Merle Jääger, Egon Nuter ja Andres Lepik. Näidendi autor on Vassili Sigarev – vene dramaturgia noorema põlvkonna viljakamaid ja värvikamaid esindajaid, kelle töid on lavastatud ka  Londonis Royal Court Theatre’is.


«Valedetektori» tegelasi on kolm: naine, mees ja hüpnotisöör. Viimase on kohale kutsunud naine, et too selgitaks hüpnoosi abil välja, kuhu mees joomase peaga palgaraha peitis, nii et isegi ei mäleta. Hüpnoos toob aga lagedale muudki – nii mehe kui ka naise väikestest ja suurtest valedest ning teineteise eest varjatud minevikust.

Sigarevi nimi ei tohiks tundmatu olla ka Eesti teatrivaatajale. 2006. aastal lavastas Erki Aule Rakvere teatris tema tragikomöödia «Gupi» ja aasta hiljem tõi Tartu harrastajatega sama välja Raivo Adlas. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles