Kivi: kui kultuuriavalikkus oleks mu vastu, astuksin ministrikohalt tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstiakadeemia rektor Signe Kivi, tema taga vasakul kultuuriminister Laine Jänes.
Kunstiakadeemia rektor Signe Kivi, tema taga vasakul kultuuriminister Laine Jänes. Foto: Peeter Langovits

2002. aastal toonase kultuurkapitali tegevjuhi Avo Viioli varastatud miljonite tõttu poliitilise vastutuse võtnud ja kultuuriministriametist tagasi astunud Signe Kivi kaaluks olukorras, kus kultuuriavalikkus oleks tema vastu, ministrikohalt tagasi astumist.

Novembris ERSO juhi Andres Siitani vallandamise järel kultuuriminister Laine Jänest tabanud kriitikatulva taustal küsis Postimees eile Kivilt, kas ta astuks kultuuriministrina ametist tagasi juhul, kui kultuuriavalikkus oleks tema vastu.

«Minu vastus oleks pigem jah. Kui haldusala valdkond tervikuna pigem võidab ja saaks alustada puhtalt lehelt, tuleks tagasiastumist kindlasti kaaluda. Aga vastutustundlik minister peaks püüdma enne konflikti lahendada,» lausus ta.

Praegune kunstiakadeemia rektor ei kritiseeri otsesõnu siiski kedagi. «Ma ei näe ühtki kultuuriministrit, kes oma südames ei seisaks kultuurivaldkonna eest,» lausus ta.

Samas vastas Kivi jaatavalt küsimusele, kas kultuurikärbetega seoses pole mitte kätte jõudnud taluvuse piir.

«Ehkki selle valdkonna töötaja on panustanud oma indu, loovust ja pühendumust ka praeguste palkade juures, jõuab see kriitiline piir ühel hetkel kätte,» lausus ta.

«Inimestelt ootame pidevalt eneseületamisi, sellal kui kulutused institutsioonidele, objektidele ja hoonetele on ainult kasvanud,» lisas Kivi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles