Tänavuse Hea Teatri auhinna pälvis Raimo Pass

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raimo Pass.
Raimo Pass. Foto: Lauri Kulpsoo

Eesti Teatrikriitikute ühendus (ETKÜ) andis eile üle järjekordse Hea Teatri Auhinna, mille tänavu pälvis Draamateatri näitleja Raimo Pass.

Auhind anti üle pärast Draamateatri etendust «Vassiljev ja Bubõr ta tegid siia...». Pass töötab Draamateatris alates 1984. aastast.

Praegu võib näha Raimo Passi Draamateatri lavastustes «Panso», «Kaevuritest kunstnikud», «Vassiljev ja Bubõr ta tegid siia...», «Kirsiaed», «Vombat», «Grönholmi meetod», «Boulgakoff», «Metspart», «Müügimehe surm», «Rahauputus».

Kahtlemata tuleb esile tuua ka Passi kui «Teenri» lavastajat VAT Teatris ning tema tegevust ühenduses R.A.A.A.M.

Hea Teatri auhind (HTA) on Eesti Teatrikriitikute ühenduse iga-aastane auhind. HTA antakse loominguliste saavutuste eest, mida kriitikute ühendus peab tähelepanuväärseks eesti teatripildis, vastavas loominguvaldkonnas või konkreetses loomeloos.

HTA ei märgista ilmtingimata hooaja tipplavastust või -rolli, vaid tunnustab pigem teatritegijat või -kollektiivi, kelle loomingulised põhimõtted ja saavutused kõnelevad tõsisest suhtumisest teatrikunsti ja seda mitte ainult viimasel ehk käesoleval hooajal.

HTA käega katsutavaks osaks on Ave Nahkuri maal, mis on tehtud konkreetsele inimesele või kooslusele ja kindlatel, neid iseloomustavatel teemadel.

Varasemad HTA laureaadid on Guido Kangur (2002), Andres Noormets (2003), Aleksander Eelmaa (2004), Maarika Vaarik (2005), Aare Toikka (2006), Võru Teatriateljee (2007), Priit Raud (2008), Katariina Lauk (2009).s

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles