Ilves nimetas ERMi uue maja ehitamist auvõla täitmiseks

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERMi näitusemaja aadressil Kuperjanovi 9.
ERMi näitusemaja aadressil Kuperjanovi 9. Foto: Ove Maidla.

President Toomas Hendrik Ilves külastas täna Tartus Eesti Rahva Muuseumi, kus tutvus näitustega ja sai ülevaate muuseumi uue hoone ehitamise võimalikust ajakavast.

ERMi direktor Krista Aru rääkis Ilvesele, kuidas kulgevad ettevalmistustööd muuseumi uue hoone rajamiseks. Riigipea avaldas arvamust, et ERMile lõpuks oma maja ehitamine on auvõla tasumine Eesti kultuuripärandi säilitamise ees.

«Eesti on seda maja oodanud juba 101 aastat. Eesti Rahva Muuseum ja selle uus kodu on oluline osa meie rahvuslikust taristust ja kestlikkusest,» rõhutas president Ilves.

Riigipea tutvus näitusega «Muuseum näitab keelt», mis kujutab eesti keele arengut ja muutumist läbi aja, annab võimaluse proovida uute sõnade loomist ning lisaks saab kuulata eesti keele erinevaid murdeid. Lisaks tutvus president alepõllunduse teemalise väljapanekuga «Kui põllud põlesid».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles