Marani loodusfilm sai eriauhinna

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põder teed ületamas..
Põder teed ületamas.. Foto: Peeter Langovits.

17. - 21. septembrini toimus 6. Matsalu rahvusvaheline loodusfilmide festival, millel Lääne maavalitsuse eriauhinna sai Rein Marani film «Põdra kuningriik».

Festivalile laekus 181 filmi 49 erinevast riigist, võistlusfilmideks valiti välja 29 filmi, vahendas ürituse pressiesindaja.

Selle aasta võidufilmiks valis žürii filmi «The Feast» (Pidusöök), mille režissöör on Ralf Kiefner Saksamaalt.

Auhinnakingituseks sai Maran Vormsi käsitööliste valmistatud puidust ajatu kalendri.

Film pälvis Lääne Maavalitsuse eripreemia just sügavalt kohaliku ja samas
professionaalse teemakäsitluse tõttu.

Film kajastab Eesti ja Läänemaa loodust tema ehedas ilus.

Filmi peategelaseks on põder - Eesti ja Läänemaa metsade üks uhkemaid ja suursugusemaid isendeid. Kõrvaltegelastena vilksatasid oma igapäevastes toimetustes meie metsade loomad ja linnud - nii tuttavad, nii kodused, kuid nii vähe märgatud.

Filmi täidavad suurepärased looduspanoraamid ning meisterlikud lähivõtted
metsarahva elust.

«Suur tänu Rein Maranile suurepärase filmi eest. Film peaks kindlasti kuuluma Läänemaa koolide loodushariduse kohustusliku programmi hulka,» sõnas Lääne maavanem Neeme Suur.

Festivali zürii andis välja 12 auhinda, lisaks anti välja kuus eriauhinda festivali toetajatelt. Täpsemat infot saab Matsalu loodusfilmide festivali kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles