Lastekirjanduse Aasta Rosina auhinna said Aino Pervik ja Jüri Mildeberg

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Mildeberg.
Jüri Mildeberg. Foto: Lauri Kulpsoo

Pühapäeval kuulutati Eesti Lastekirjanduse Keskuses välja järjekordsed Aasta Rosina auhinna laureaadid, kelleks seekord osutusid Aino Pervik ja Jüri Mildeberg.

Tegemist on Eesti Lastekirjanduse Keskuse tunnustusega aasta kõige omanäolisemale eesti lasteraamatule, kusjuures hinnatakse raamatut kui tervikut – võrdselt teksti ja pilti, teatas keskuse pressiteade.

Tänavune Aasta Rosin läks žürii üksmeelsel otsusel kirjanik Aino Perviku ja kunstnik Jüri Mildebergi koostöös valminud lühijutukogumikule «Ühes väikses veidras linnas» (väljaandja kirjastus Tänapäev). See on iseäralik ja mitmekihiline raamat ühe veidra linna veidratest kodanikest, kellest nii mõnigi lähemal vaatlusel osutub kahtlaselt tuttavaks. Oma iva nopib siit nii pensionär kui nutikas koolieelik ning ka hea tuju on mõlemale kindlustatud.

Aino Pervik ja Jüri Mildeberg said auhinnaks suure kotitäie rosinaid ja väikese rahalise preemia. Kirjastajat peeti meeles tänukirjaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles