ERR.ee: Matsalu filmifestivali peaauhinna sai film sardiinidest

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matsalu loodusfilmide festivali osalejad käisid filmipeo ajal ka kohalikku loodust jäädvustamas.
Matsalu loodusfilmide festivali osalejad käisid filmipeo ajal ka kohalikku loodust jäädvustamas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tänavuse Matsalu filmifestivali peaauhind läks sardiinidest vahva ja keeruka loodusfilmi «Pidusöök» teinud Ralf Kiefnerile.

Filmifestivali peaauhinna saanud Kiefner tahab oma filmidega haisid kaitsta ja vabastada neid mõrvari mainest, vahendasid ERR Uudised «Kultuuriuudiseid».

«Filmi nimi on «Pidusöök», mis siis näitas meile igakevadist suurt sardiinirännakut Aafrika idarannikul, kuhu saabuvad pidusöögile nii haid, linnud, kui ka inimesed, ja see on väga suurepäraselt üles võetud,» selgitas Matsalu loodusfilmide festivali direktor Tiit Mesila.

Lihulas toimunud festivali žürii eriauhinnad said film märgalast ning film meduusidest.

Kui kuus aastat tagasi toimunud esimesele Matsalu filmifestivalile kogunes natuke üle 40 filmi seitsmest riigist, siis tänavu oli kavas 180 filmi ligi 50 riigist.

«Meid rõõmustab see, et meid tuntakse ja iga aastaga üha rohkem saame sellistelt tegijatelt ja sellistest maadest filme, kust ei ole osanudki kutsuda,» ütles Mesila.

Tänavu tegutses esimest korda ka noortežürii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles