Minister: viis miljonit tagab ERSO töörahu

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriminister Laine Jänes.
Kultuuriminister Laine Jänes. Foto: Peeter Langovits

Kultuuriminister Laine Jänes ütles täna, et viie miljoni krooni suurune lisaraha järgmise aasta eelarves võimaldab tagada ERSO töörahu ning kindlustunde, et ministeerium ei pea orkestri jaoks hädavajalikku raha võtma teiste valdkondade arvelt.

«On väga oluline, et riik leidis võimaluse, kuidas hättasattunud ERSOt juhtimisvigadele vaatamata aidata,» ütles Jänes Postimees.ee’le.

Kultuuriministeeriumi ettepanekul leidis riigikogu ERSO finantsprobleemide lahendmiseks täiendavad viis miljonit krooni, mis aitavad Eesti esindusorkestri finantskriisist välja.

«Seepärast avaldan tänu riigikogu rahanduskomisjonile, kes leidis keerulises olukorras võimaluse tulla vastu kultuuriministeeriumi palvele ja leidis lisavahendeid orkestri keerulise finantsolukorra lahendamiseks. ERSO on Eesti esindusorkester ning peab selleks ka jääma,» rõhutas Jänes.

«Lisaks eraldas ministeerium eelmisel nädalal orkestrile 1,5 miljonit krooni oma reservide arvelt, mis võimaldas korvata tänavuaastased puudujäägid, sealhulgas tasuda riigimaksud ja orkestrantide palgad,» selgitas kultuuriminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles