Neeme Järvil ilmub mahukas komplekt Tšaikovski plaate

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dirigent Neeme Järvi.
Dirigent Neeme Järvi. Foto: Peeter Lagovits

Rootsis asuv heliplaadifirma BIS laseb neil päevil müügile suure komplekti heliplaate Pjotr Tšaikovski muusikast Neeme Järvi dirigeerimisel.

Tšaikovski muusika salvestamist heliplaadile alustas Neeme Järvi veel siis, kui ta oli Göteborgi Sümfooniaorkestri (GSO) peadirigent Rootsis (1981-2004) ning tegi plaatide kui kontserdireisidega vähetuntud provintsiorkestri rahvusvaheliselt kuulsaks, vahendas ERR Uudised.

Nüüd on BIS viinud tootmisse kogumiku 6 plaadist, millel on enam kui 7 ja pool tundi muusikat, tegemist on ka  jõuluväljaandega, kuhu Tšaikovski muusika alati väga sobib, ja uut üllitist reklaamitakse kui «6 plaati 2 hinnaga», uus plaadikomplekt tuleb müügile 10. detsembril.

Tšaikovski muusika valikus on helilooja kõik kuus sümfooniat, rida poeeme ja sümfoonilisi pilte, orkestrinumbreid ooperitest ja muud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles