Hennoste: eesti kirjanduses toimub praegu pööre

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Hennoste
Tiit Hennoste Foto: Sille Annuk

Kirjandusteadlase Tiit Hennoste sõnul loevad praegu väikest osa kirjandusest massid, nagu see on näiteks Harry Potteri fenomeni puhul, ning suurt osa kirjandusest, mida võib liigitada traditsioonilise alla, loevad vähesed.

Hennoste rääkis ERRi raadiouudistele, et tippkirjanikud ja kvaliteetkirjandus on endiselt olemas, kuid samas toimuvad kirjandusmaastikul põhjapanevad muutused, vahendas ERR Uudised.

«Minu arvates on toimumas suur ja põhimõtteline pööre, mis lõpetab umbes kaks sajandit kestnud kirjandusmudeli, mis algas romantilise kirjandusega 19. sajandi alguses /.../ ja jätkus modernismiga. Oleme jõudmas täiesti teistsugusesse kirjandusse ja kirjanduse tegemise viisi,» arvas ta.

Kirjandusteadlased nendivad, et Eesti nüüdiskirjandus on koos lugejatega nišistunud ja sellel puudub senine ühtne dominant.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles