Tallinn Music Week maitseb hästi

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tokumaru peakokk Daigo Takagi
Tokumaru peakokk Daigo Takagi Foto: TMW

Linnakultuuri festival Tallinn Music Week (TMW) kaasab tänavu oma «Maitsed» programmi rekordarvu armastatud söögikohti. Lisaks üleilma tunnustatud põhjamaisele gurmeele ning Eesti toorainele keskenduvatele restoranidele on kavas esindatud ka mitmed eksootilisemad rahvusköögid.

TMW pop-up restorani menüü eest vastutab tänavu Viljandi kohvik-restoran Fellin. Viimasel kahel aastal ülipopulaarseks festivali südameks ja kohtumispaigaks kujunenud TMW pop-up restoran avab ka tänavu uksed Disaini- ja arhitektuurigaleriis. Seekord vastutab sealse menüü eest Eesti parimate restoranide nimistusse kuuluv Viljandi kohvik Fellin. Peakokk Margo Paluoja juhendamisel pakutakse nädala vältel festivali külalistele Fellini gurmeekaardi paremikku, mis valmistatud peamiselt Eesti talunike kasvatatust, järvedest ja merest püütust ja metsast korjatust.

Viljandi populaarse toidukoha perenaine Merit Berzin peab nädalaks Tallinna kolimist põnevaks väljakutseks: «See on suurepärane võimalus tutvustada oma lemmikmaitseid neile, kes Viljandisse väga tihti ei satu. Kuna Fellin on ka elava muusikaga söögikoht ning koduks ka Viljandi Jazziklubile, siis võtame TMW-il  osalemist kui võimalust jagada festivali külalistega  ühist armastust – head toitu ja muusikat. Mis saaks olla parem!»

Lisaks pop-up restoranile leiab «TMW maitsed» programmist tervelt 24 söögikohta, mis pakuvad festivali külastajaile peakokkade poolt hoolikalt koostatud erimenüüd ning -soodustusi. Tegemist on TMW festivalimeeskonna lemmiksöögikohtadega Tallinnas, vankumatuks valikukriteeriumiks värske ja maitsev toit. 

Teiste seas on restoraniprogrammis esindatud nii Vana Euroopa toidutraditsioonide edasikandja Gloria kui eestimaisele toorainele keskenduv moodsa köögikunsti meka MEKK, terviklikult puhast elamust pakkuv Von Krahli Aed, taimetoidu- ja veganirestoran Vegan Restoran V, värvirikka toidu poolest tuntud Umami Resto, vaba ja piirideta «fusion-confusion» köök Kolm Sibulat, ülelinna parima heliribaga Skandinaavia stiilis kohvik ja kokteilibaar August ning hoogsalt eklektilise sisekujundusega Manna La Roosa.

Sel aastal on «Maitsed» valikusse lisatud ka pealinna toidukaarti ilmestavad rahvusköögid – India, Tai ja Hiina köögi parimaid palasid pakkuv Bollywood, Korea restoran Gotsu ning Solarise keskuses asuv Jaapani toidupood ja kohvik Tokumaru.  

Tokumaru jaapanlasest peakokk Daigo Takagi ütleb puhtas eesti keeles: «Ma usun Eesti tulevikku. Eesti on viimasel ajal nii palju arenenud. Seda on näha ka sellest, et eestlaste maitsemeel on avatumaks muutnud. Mul on hea meel selles osaleda ja koos eesti rahvaga edasi areneda jaapani toidu ja kultuuri pakkudes. Toit on kultuur nagu muusika, toit teeb inimesi õnnelikuks nagu hea muusik. Ma soovin südamest, et TMW-il osalejad avastaksid uusi maitseelamusi meie juures ja saaksid hea energiat!»

Varemgi «Maitsed» programmis figureerinud Leib Resto ja Umami Resto peremees Kristjan Peäske rõõmustab võimaluse üle taas TMW tegemistes osaleda: «Meie jaoks on koostöö Tallinn Music Weekiga alati väga põnev olnud. Ühelt poolelt võimalus olla osa sedavõrd vingest festivalist nagu seda TMW on. Lisaks toob see festival meile külla uusi ja põnevaid külalisi. Mida rohkemat võiks üks restoran tahta!»

«TMW maitsed» programmis osalevad söögikohad: August, Bollywood, Fellin, Gloria, Gotsu, Kaerajaan, Kaks Kokka, Klaus, Kolm Sibulat, Kuldmokk, Leib, Manna La Roosa, MEKK, Mimosa, Monaco, Moon, Noa, NOP, Ribe, Salt, Tokumaru, Tuljak, Umami, Vegan Restoran V, Von Krahli AED.

Restoranidega tutvu siin

Kõigi «TMW maitsed» programmi kuuluvate restoranide peakokad panevad festivali tarbeks kokku ka oma lemmiktoorainetest koosneva erimenüü. Restoranide eripakkumised kehtivad terve festivali vältel, 28. märtsist 3. aprillini. Festivalipassi omanikele kehtivad soodustused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles