Galerii: Eesti tudengid ehitasid külmetavatele palestiinlastele kilesauna (1)

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti sisearhitektuuri tudengid käisid Palestiinas ja viisid Vahemere äärde kaasa Läänemere ilma: lumi, lörts ja üldse ilge olemine. Kähku püstitasid eestlased sooja saamiseks kilesauna.

Magistristuudio WILD I kaasjuhendaja Madli Maruste viis osakonna magistrandid jaanuarikuus tutvuma poliitiliselt pingestatud ruumiga Iisraeli okupeeritud Läänekaldale Palestiinasse.

Lisaks pagulaslaagrite ja kohalike ülikoolide külastamisele otsustas EKA sisearhitektuuriosakond ka ise ruumiliselt sekkuda, on kirjas magistristuudio koduleheküljel. Parajasti oli Palestiinat tabanud harukordne külmalaine, mille vastu pakuti välja lihtne ja käepärane lahendus – saun. Tulkaremi linna kunstikogukonna abil püstitati Palestiina ajaloo saunaehitamise kiirusrekord (viis tundi). Võimalik, et tegemist oli üldse esimese kilesaunaga Lähis-Ida piirkonnas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles