ERR.ee: EMTA sügisfestival keskendub sel aastal nüüdismuusikale

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia (EMTA) iga-aastane sügisfestival on sel korral keskendunud nüüdismuusikale ning toob publiku ette värsked helid nii noortelt Eesti heliloojatelt kui ka kogenud välismaa muusikutelt.

Improvisatsioonilise muusika eestvedaja, õppejõud ja pianist Taavi Kerikmäe ei varja veendumust, et nüüdismuusika osakaal Eesti muusikaelus peaks olema suurem, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Miskipärast arvatakse, et klassikalist muusikat - Mozart, Beethoven, millest ma väga lugu pean - on miskil moel lihtsam kuulata. Tegelikult mitte, sest see eeldab just väga spetsiifilist harmoonia teadmisi ja seda arsenali tundmist, millega manipuleeritakse,» leidis EMTA kaasaegse muusika ja improvisatsiooni õppejõud Taavi Kerikmäe.

Muusika ja teatriakadeemia sügisfestivali nelja päeva jooksul kuuleb Tüüri ja Tulvet, Pärti ja Stravinskit, lisaks mitmeid uuenduslikke helitöid teistelt autoritelt.

Sügisfestival ütleb palju ka seminaridel, meistriklassides ja ümarlauas, kus üliõpilastel on vahetu kontakt oma ala tippudega.

Sügisfestivalile antakse lõppakord täna, kui Belgia tippmuusikute kollektiiv i Solisti del Vento esitab muu hulgas maailmaesiettekandena Märt-Matis Lille «Kolm joogilaulu».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles