Viivi Luigelt on pärast pikka pausi ilmunud kaks raamatut

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viivi Luik
Viivi Luik Foto: Elmo Riig / Sakala

Kirjanik Viivi Luik on pärast pikka pausi ilmutanud detsembris lausa kaks raamatut - romaani «Varjuteater» ja kahasse Hedi Rosmaga n-ö vestlusraamatu «Ma olen raamat».

Viivi Luige äsjailmunud romaani «Varjuteater», mis räägib kirjaniku elust Roomas, on seda lugenud inimesed tituleerinud aasta kirjandussündmuseks, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Luige romaanidest, millest viimase ilmumisest on möödas pea 20 aastat, ja muidugi luulekogudest ja muudest raamatutest paistavad inimesed selle millegi leidvat, «Varjuteatri» toimetaja ja kirjanduskriitik Joel Sang pakub põhjuse, miks Viivi Luige teose ilmumine suursündmus on.

«Ta lihtsalt laob oma hinge lagedale, ta ei tegele mingi literatuuriga, mingi varjamisega, mingi mänguga, vaid ta kirjutab nendest asjadest, mis tal südamel – see teebki asja võimsaks, sest neid kirjanikke on vähe, kes ennast ei häbene, kes ei püüa end millegi taha peita,» ütles Sang.

Hedi Rosmaga kahasse kirjutatud raamat «Mina olen raamat» omal moel täiendab «Varjuteatrit», nimelt andis Luik aastaid tagasi Urmas Otile lubaduse oma uue romaani ilmudes just sedalaadi vestlusraamat teha ja nii saigi lubadus täidetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles