Galerii: Varrak tähistas 25. sünnipäeva

Kultuuritoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Veerand sajandit möödus sellest, kui ühes Lasnamäe korteris võttis perekond Maide vastu otsuse rajada üks kirjastus, mis ka kirjastus ka on. Kirjastus, kus kirjanduslikud huvid oleksid tasakaalus ärihuvidega.

Selle sündmuse tähistamiseks kogunesid kirjandus- ja kirjastusringkondade esindajad reedel Estonia talveaeda. Parim kink on teadagi raamat, aga mida kinkida Eesti suurimale ja kindlasti ka ühele mõjukamale kirjastusele? Vaata galeriist!

«Me avaldame kõike seinast seina, aga tahame olla parimad kõiges, mida teeme – pakkuda nii parimat väärtkirjandust kui ka meelelahutust, nii parimaid ajalooraamatuid kui ka käsitöö- ja kokaraamatuid,» ütles Varraku tegevjuht Priit Maide kirjastuse ajalehes. «Enam ammu pole kirjastamine muretu seilamine kuuvalgel ööl, nagu 1990. aastate alguses. Inimeste ostu- ja lugemisharjumused muutuvad pidevalt.»

«Tänaseks on ära unustatud, kuidas kirjastamine tol ajal käis,» meenutas sünnipäeva puhul Maret Maide Varraku algusaegu. «See oli tinaladu, trükiveerud ja nendest kokku kleebitud raamatu makett. Eriti keeruline oli sel ajal paberit saada. Olen ka ise tee ääres veoautosid  kinni pidanud ja küsinud, kas juht leiab kaks tundi aega – meil oleks vaja paber ära tuua.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles