Mai Murdmaa lavastas balletikooli õpilastega jõululoo

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mai Murdmaa.
Mai Murdmaa. Foto: Margus Ansu

Koreograaf ja lavastaja Mai Murdmaa lavastas Tallinna balletikooli õpilastega Vene kultuurikeskuses jõululoo «Võlu aastaajad».

«Võlu aastaajad» on rännak läbi 12 kuu Pjotr Tšaikovski muusika saatel, see on noorte balletikooli õppurite jaoks esimene kord töötada koos koreograafiga, saati siis nii tuntuga nagu Mai Murdmaa, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Tegelikult see oli päris raske, sest oleme harjunud iga päev tavalist balletitundi tegema, me juba teame, mida õpetaja öelda tahab. Ja siis järsku tuleb keegi, kes tahab selle kõik ümber pöörata ja teistmoodi teha, ja mingit plastikat ja palju vabamalt. Nii et päris keeruline oli tegelikult, aga väga meeldiv kogemus,» rääkis Kristina Krigulson, kes õpib balletikooli viimases klassis ja kelle jaoks see oli esimene kogemus sellest, kuidas päris teatris asjad käivad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles