ERR.ee: Tartus avati Balti riikide kaitseteemaline ühisnäitus

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välismissioonidel kasutatav Eesti kaitseväe soomuk Pasi XA–180EST on üks paljudest eksponaatidest, mida haridusnäitusel «Ahhaa, kaitsemüsteerium!» saavad huvilised kolmel päeval kell 10–19 oma käega katsuda..
Välismissioonidel kasutatav Eesti kaitseväe soomuk Pasi XA–180EST on üks paljudest eksponaatidest, mida haridusnäitusel «Ahhaa, kaitsemüsteerium!» saavad huvilised kolmel päeval kell 10–19 oma käega katsuda.. Foto: Sille Annuk.

Tartus Vanemuise kontserdimajas avati Balti riikide kaitseteemaline ühisnäitus «Ahhaa, kaitsemüsteerium», mis pakub tegevust alates lennusimulaatoris pöörlemisest kuni Eesti Vabadussõja läbimängimiseni.

«Ahhaa, kaitsemüsteeriumi» näitusel on väljas eksponaadid AHHAA keskuse ja kaitseväe varamust, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Külalised saavad näiteks osaleda välilaatsareti töös, tutvuda lähemalt Tartu Ülikooli tudengite satelliidiprojektiga, lennutada õhulaeva ja jälgida robotite sõnumivahetust robotilasteaias. Neljapäevast alates aga tutvustavad kaitsevaldkonna teaduse ja tehnika tippsaavutusi 40 firmat Eestist, Lätist ja Leedust.

Teaduskeskuse AHHAA juhataja Tiiu Silla sõnul teeb näituse huvitavaks see, et teadlased ise tulevad kohale ja näitavad, mille kallal nad oma laborites väljatöötavad.

«Kuna sellele nädalale langeb ka üleeuroopaline teadlaste öö, siis see näitus on mõeldud raamima ka seda ja näitama, kuidas teadlased ühiskonnale kasulikud võivad olla ja mida huvitavat nendel laboriuste taga varjul on,» lisas Sild.

Ahhaa, kaitsemüsteerium on esimene omasugune näitus Baltimaades.

Samal teemal:

Pasi ootab parklas ja Noa laev Emajõe ääres

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles