Eesti lugejad valisid kauneimad raamatud. Siin need on!

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Kahvliahvi kokaraamat"
"Kahvliahvi kokaraamat" Foto: Repro

Eesti 2015. a kauneimate raamatute konkursi rahvahääletuse tulemused on selgunud. Lugejate lemmikud on «Kahvliahvi kokaraamat» (kujundaja ja illustraator Moonika Maidre, kirjastaja Pilgrim), «Jänesepoeg otsib sõpra» (illustraator ja kujundaja Catherine Zarip, kirjastaja Tammerraamat) ja «Saaks veel Eestissegi. Päevik 1939-1947» (kujundaja Mart Kivisild, kirjastaja Hea Lugu).

Tavapäraselt on kauneimaid raamatuid valinud vaid professionaalsed žüriid, tänavu andsime selle võimaluse ka lugejaile!

Žürii selgitas 2015. aastal kirjastatud raamatute hulgast 25 kauneimat Eesti raamatut ja 5 kauneimat Eesti lasteraamatut, lugejad valisid neist omakorda enda lemmikud. Lemmikkujundusega raamatu poolt oli võimalik hääletada Rahva Raamatu ja Apollo suuremates poodides ning Rahvusraamatukogu näitusesaalis.

Hääletuses osales 474 inimest. Raamatupoodide kinkekaardi võitsid Liivika P.S. Tallinnast, Jaak R. Pärnumaalt ja Margit L. Pärnust.

Eesti kauneimate raamatutega saate veel tutvuda Tallinna raamatumessil Rahvusraamatukogus 7.-9. aprillini.

Kauneimate raamatute konkursid toimuvad alates 1958. aastast. Praegu korraldavad võistlusi Eesti Rahvusraamatukogu, Eesti Kirjastuste Liit, Eesti Kujundusgraafikute Liit ja Eesti Lastekirjanduse Keskus. 2016. aasta kauneimate raamatute konkurss kuulutatakse välja selle aasta detsembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles