Mart Mikk on Estonia Seltsi uus juht

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Mikk
Mart Mikk Foto: Erakogu

 14. märtsil toimunud Estonia Seltsi aastakoosolekul valiti ühehäälselt seltsi uueks juhatajaks Mart Mikk.

«See on suurim mulle osaks saanud ühiskondlik tunnustus,» sõnas Mart Mikk. «Estonia Selts on auväärse ajalooga organisatsioon, mille tähendus ei piirdu üksnes aluse panemisega tänasele Rahvusooperile Estonia ning teatri- ja kontserdihoone rajamisega Tallinna südamesse. Estonia Seltsil on täita väga vastutusrikas missioon kogu rahvusliku kultuuri säilitamise ja edendamise näol. Väga palju on selles osas tehtud ning usun, et seltsi tegevus jätkub igati eelkäijate vääriliselt.»

Esimese uuendusena avanes eilsest Estonia Seltsi kodulehekülg www.estoniaselts.ee. Suurim sisuline muudatus seisneb seni Kuningas Arthuri Fondi nime kandnud sihtasutuse muutumises Estonia Seltsi Fondiks. «Kuna tegemist on väga sarnaste eesmärkidega organisatsioonidega, siis oli otstarbekas jõud ühendada. Tekkinud sünergia aitab seltsi algatusi praktilises elus paremini realiseerida,» sõnas Mart Mikk.

Mart Mikk õppis Tallinna Reaalkoolis, Tallinna Riiklikus Konservatooriumis ning Helsingi Sibeliuse Akadeemias, pärast mida tegutses vabakutselise ooperilauljana ning seejärel 15 aastat turunduskommunikatsiooni valdkonnas. Oli aastatel 2010-2015 Rahvusooper Estonia ooperijuht, täna tegeleb ASis Infortar erinevate projektide turundusega.

Tunnustamaks Estonia Seltsi senise juhataja Arne Miku hindamatut panust seltsi taastamisse ja loendamatu hulga algatuste eest eesti kultuuri jäädvustamisel, valiti ta Estonia Seltsi auliikmeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles