Unikaalne interaktiivne otseülekanne Kunstiakadeemiast

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otseülekanded kunstiakadeemiast
Otseülekanded kunstiakadeemiast Foto: EKA

Neljapäeval kajastab Postimehe kultuuriportaal Kunstiakadeemia lahtiste uste päevi. Otseülekannet saab jälgida lineaarse videona ja esmakordselt ka interaktiivselt, see tähendab, et vaataja saab reaalajas operaatoritele küsimusi esitada ja kaamerameest juhtida.

Kuidas see juhtuma hakkab, vaata allapool toodud demovideost.

Ü nagu ÜRP: ELIISE PAINUTAB TORUDEST ÜRPI. Eliise õpib moedisaini osakonnas. Eliise eksperimenteerib Liisi Eesmaa kursuse raames kehakatte kuju ja materjaliga.

 
ELIISE PAINUTAB TORUDEST ÜRPI

Ü nagu ÜRPELIISE PAINUTAB TORUDEST ÜRPI.Eliise õpib moedisaini osakonnas. Eliise eksperimenteerib Liisi Eesmaa kursuse raames kehakatte kuju ja materjaliga.

Posted by EKA avatud uksed on 14. märts 2016. a.

Otseülekandes osaleda saab kahel viisil, esimene neist on lihtsalt ülekande vaatamine siinsamas artiklis. Interaktiivse ülekande jaoks tuleb liituda Google Hangoutsi kaudu videovestlusega, kus üks osapooltest on kaameramees koolimajas, kes liigub vastavalt häälkäsklustele sinna, kuhu osaleja teda suunab. Samuti on võimalik läbi kaameramehe küsida küsimusi inimestelt, kes kaamera ette jäävad.

24. märtsi Avatud uste päeva programm

Juba varahommikust on võimalik osaleda loengutes, erialatundides ja töötubades, mis on kirjas neljapäevases tunniplaanis.

Kella 10-18 on Estonia pst 7 hoone fuajees kõikidele külalistele üles seatud Infolaud, kus jagatakse päevakavasid, teavet erialade ja sisseastumise kohta. Infolauas tervitavad külastajaid õppeosakonna töötajad ja üliõpilased. Fuajees ja Postimehe kultuuriportaalis saab ekraanilt jälgida otseülekandes.

Kell 10.30 tervitab Estonia pst 7 infostaabis külastajaid Eesti Kunstiakadeemia rektor akadeemik Mart Kalm ja tutvustab ülikooli; kl 11.00 algab Disainiteaduskonna tutvustus Estonia pst 7, ruumis 426 ja kl 12.00 Vabade kunstide teaduskonna tutvustus Lembitu 12 hoones, ruumis 05. Arhitektuuriteaduskonna programm algab samuti kell 12.00 Pikk tn 20 dekaani tutvustusega, mille järel räägivad tudengid ja vilistlased arhitektuuri osakonnas õppimisest ja arhitektielust pärast EKAt.

Päev läbi on Estonia pst 7 fuajees üles seatud tudengikohvik KookON, kust saab maitsvaid salateid, iseküpsetatud kooke, pirukaid ja muud head-paremat. Infolauast saab osta ka EKA särke ja tudengite disainitud esemeid ning kirjastuse trükiseid, tasuda saab vaid sularahas.

Päeva jooksul toimuvad kõikides osakondades erialatutvustused, tudengitööde väljapanekud, näidatakse filme, räägitakse erialadest, EKA Galeriis on avatud näitus «Kõverruum».

Tutvu EKA Avatud uste programmiga põhjalikumalt siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles