Kinos Sõprus algavad popikoon David Bowiele pühendatud filmipäevad

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Bowie filmis "Mees, kes langes maale"
David Bowie filmis "Mees, kes langes maale" Foto: Kaader filmist

24.-27. märtsini kestva programmi raames tuleb näitamisele kokku viis mängufilmi milles David Bowiel on kandev roll.

David Bowie suutis muude saavutuste kõrval veel üht, milleks on võimelised vähesed: kinnistada end lisaks lauljana ka näitlejana mitme rolliga popkultuuri ajalukku.

Bowie on oma filmikarjääriga näidanud, et ta on ka sümpaatselt, inimlikult eksimisvõimeline. Kaugeltki kõik rollivalikud pole õnnestunud, aga neist viiest, mis linastuvad Bowie filmiõhtute raames, võib rääkida, kui Bowie maailma lahutamatutest osadest. «Mees, kes langes Maale» tulnukas, «Häid jõule, Mr. Lawrence’i» sõjavang, «Täielike algajate» küüniline kapitalist, «Lõppvaatuse» Nikola Tesla ja «Nälja» hääbuv vampiir peegeldavad Bowiet tagasi neist lugematutest peeglitest, mille ees tantsib mees, keda on kriitikud võrrelnud kõige enam kameeleoniga.

Filmipäevad on omamoodi sügav kummardus kompromissitule kunstnikule kes puudutas oma loominguga miljonite hinge.

«Artistina pole mulle kunagi olnud oluline pelgalt eneseväljendus. Kõigest enam soovin anda mingil moel panuse kultuuri, milles ma elan.» - David Bowie, (GQ 2002)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles