Vikerraadio piinas kuulajat (7)

Hendrik Alla
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanal 2 15: Märt Treier tegi omal ajal pulli kommertskanalis
Kanal 2 15: Märt Treier tegi omal ajal pulli kommertskanalis Foto: «Reporter» / Kanal 2

Meediakommentaar. Nn naljapäeva, 1. aprilli hommikul rakendas Vikerraadio hommikuprogrammi Vikerhommik toimetus saate kuulajate peal midagi, mida võib liialdamata nimetada «ebaharilikuks ning julmaks karistuseks». Seda, et nii ei tohi teha, sedastas Inglise parlament juba 1689. aastal vastu võetud (inim)õiguste deklaratsioonis (Bill of Rights).

Saatejuhi Märt Treieri jutu vahele olid valitud (vähemalt kl 7-8) eranditult joodeldamisele pühendatud muusikapalad. See kiledalt kõlav mulin on muusikastiil, mis sobib hästi taustaks 1970. aastate Alpi seksikomöödiatele, kus tegelasteks vuntsid, nahkpüksid, Tirooli kaabud ning drindlites matsakad mädchen'id.  

Loomulikult on ERRi kohustus pakkuda midagi kõikide muusikastiilide austajatele, ükskõik, kui ebameeldiv ja perversne see tavainimesele ka tunduks. Sellega saab edukalt hakkama Raadio 2, pakkides punki, metali, jazz'i jms kenasti õhtusesse vööndisse, kuhu seda lähevad otsima ainult spetsialistid.

CIA kasutas Guantanamo vanglas kinnipeetavate piinamiseks Metallica ja Queeni loomingut. ERR on siinkohal veel tubli ja loova sammu edasi astunud. Mõni vaegkasvatatud kõurik võib ju nautida kärbestelt tiibade ärakiskumist ning kassi piinamist naljakaks pidada, aga Vikerhommiku toimetus võiks end ka 1. aprillil vaos hoida ja vältida oma huumorisoolika sisu kuulajate kõrvadesse pritsimast.

Joda-deli-joda-deli-joooo teile endale!

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles